április 5

2012.04.05. 20:13

nagyon rég írtam már blogra. nem haltam meg, csak sok a dolgom. január közepén megszületett második kisfiam is. így 2 kicsi gyermekkel van dolog elég. e mellé van még kert is.

a kertben a kedvenc szórakozásom az a „asszony kitalálja te pedig megcsinálod”. szóval túl vagyok egy kerítés és egy füvesítés projekten. vár még egy kerti tav és egy kemence projekt. bár ez utóbbi 2 számomra is kedves. plusz számos kisebb projekt.

de egy biztos. egy spontán induló kolbászsütésből átforduló pálinkázás mindent megér.

 

paprika fronton elég gyenge idén a felhozatal. feb. közepén kezdtem el csíráztatni. 2 fajta paprika és 2 fajta paradicsom lesz idén ültetve a fóliába. innen is köszönöm a dealernek./zummzumm/ a palánták amúgy sehol nincsenek a többiekéhez képest. de bízom benne hogy hátha utolérik magukat. vizet kapnak vagy heti 2x és slussz.

tavaly annyi paprikám volt hogy idén töredéke elég lenne.

pláne úgy hogy pl. egy tányér gulyásleves úgy élvezhető, ha a házi darálmányomba a kanál negyedét függőlegesen belelógatom majd ugyanígy kihúzom. kész ételt a gyerekek miatt csípőzni csak tányérnyit lehet. így viszont a 7dl-es befőttesüvegnyi darálmány elég úgy örök élet + 1 hét.

amúgy jól esik, hogy van pár mazopista aki azt mondja „rég írtál már”. köszönet nekik.

 

valaki innen: lehet már gratulálni?

A bejegyzés trackback címe:

https://redsavina.blog.hu/api/trackback/id/tr694366303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valaki Innen · http://pepper.blog.hu 2012.04.06. 06:48:29

Helló!

Lehet igen :)
Március 15.-én érkezett a fiú, Bátor lett a neve. Szép súllyal (3.80) szép hosszal (58) született. Szépen eszik, tej is van, éjszaka alszik, remélem ez nem csak valami beetetési időszak. :)

Gratulálok neked a másodikhoz!

bratya 2012.04.21. 19:51:24

Gratulálok a kicsihez. A kerti tó munkás dolog lesz megcsinálni, de azután szép tud lenni. (Az enyémet csak ki kell ganézni). A kemenceépítés engem is vár, bár előtte az épületet húzom fel fölé (talán holnap betonozás, ha nem esik). A 7 deci őrlemény egy mexikói hadseregnek is elég, nekem kb. 3 dl.volt és osztogatom haveroknak. Ha minden jól meg lesz kb. 150 - 250 tő csilim az idén privátban, meg a cégünknek is adtam magot ott is várok kb. 3-4.000 tövet kiültetésre, meg pluszban kb. 1.500 tő cseresznyepaprikát. Hogy mi a fenét kezdünk vele még nem tudom, de tavaly is elsóztunk 300 kiló édes őrleményt és ezt szinte csak brahiból csináltuk. Addig is sok sikert a tóhoz és a kemencéhez, ez utóbbiról várom a képeket a blogra.
süti beállítások módosítása