világítás

2010.03.04. 16:19

mivel főleg a jan. - feb. nem bővelkedik a napos órák számában ezért nem hátrány beszerezni olyan fényforrást ami segíti a növények fejlődését. a spicy-n a profik dupla fénycsöves lámpatestet lógattak a palánták fölé. az egyik helyettesítette a napot a másik pedig melegített. akvarista fénycső pl. hüllőknek.

én kicsiben játszok és az volt az elmélet, hogyha jön az ápr.-máj. akkor mindent visszaállítok eredeti állapotára. tehát nem húzok kábeleket stb. abból kellett kitalálni valamit ami volt. tehát adva volt egy fali armatúra amit kis átalakítással /izzócsere + egy lemez a tetejére amit kibéleltem alufóliával/ a palánták szállása lett. az armatúra alá egy asztalos kicsi polcot csinált amit kötéllel fogattam fel. nagyon ipari és röhejes de ez van. /kép véletlenül sem készül róla/ a gyerek sem éri el. a hőmérséklet is jó ott fönt.

most átmeneti időszak van. figyelem az időjárás jelentést és vagy mennek napozni az ablakpárkányra vagy maradnak a kispolcon és ég rájuk a fénycső kb. 8-20ig.

ilyen van. amúgy a fénye kb. olyan mint amikor melletted hegesztenek.

/azért futtatom a tungsramot mert a helyi fő lámpaboltban QL csak pislogtak amikor ilyet kértem/

A bejegyzés trackback címe:

https://redsavina.blog.hu/api/trackback/id/tr831809012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása