öntözés

2010.03.14. 13:10

a locsolás érdekes téma.

akkor jó ha mindig nedves kicsit a földje. a földet nem szabad kiszárítani. de ha túl sokat locsoljuk akkor többet ártunk mint ha kevesebbet locsolnánk. szóval az ideális a többször keveset. van aki néha kiszárítja a földjét. kicsit szadizza a növényeket amit a paprika állítólag jól bír. ezzel a módszerrel kevésbé nyurgulnak a növények. a nem nyurgult növényeknek pedig jobb a termést hoznak. ha megoldható a párásítás valamilyen módja akkor ajánlott. a paprika nem szereti a száraz levegőt.

én általában du.-estefelé szoktam locsolni. néha kapnak reggel is de mostanában leálltam vele mert a tőzegcserép megint elkezdett foltokban penészedni. végülis ez is egy visszatartó nehogy túllocsoljam a paprikákat. szerintem a habanero-im nem nyurgultak. a párásítást annyira nem tudtam megoldani. volt tervben párásító gép vétele de sor nem került rá. végül egy kaspót raktunk a gázkonvektorra és abban pótoltuk a vizet.

Szerző: tommirra

2 komment

Címkék: öntözés

A bejegyzés trackback címe:

https://redsavina.blog.hu/api/trackback/id/tr311838726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valaki Innen · http://pepper.blog.hu 2010.03.15. 09:23:36

Helló!

Nem mindegy ezen kívűl, hogy mivel.
Télen érdemes hólével locsolni, nyáron is inkább esővízzel. Illetve az a mondás, hogy érdemes a csapvizet legalább egy napig pihentetni. Ennek okát nem tudom, de télen mindenképpen érdemes a hőmérséklet miatt (jéghideg víz nem a legjobb a növénynek)

tommirra · http://redsavina.blog.hu/ 2010.03.15. 16:31:07

@Valaki Innen:
jó észrevétel. köszi.
csapvíz pihentetés valszeg a klór miatt. nálunk a kannában mindig pihen pihen a víz. .most ismerkedem a horgászattal is. pl. a halaknak szánt etetőanyagot sem ajánlatos bekeverni csapvízzel a klór miatt.
süti beállítások módosítása