szeptember 25

2010.09.25. 20:08

már 1 hónapja nem írtam ide.

fele lustaság; fele, hogy a fórumra írom ha van valami.

röviden ami az elmúlt hónapban történt.

a paprikák kb. fele beérett de nem olyan csípős mint gondoltam.

sikerült kellő magot menteni jövőre.

debrecenben a tecsóban sikerült pár paprikát is venni magmentési céllal.

jövőre pár dolgot máshogy csinálok.

többször tápoldat; nagyobb földben; a láda alá teszek alátétet; néha lehet megnyirbálom a növényeket. nem szórakozom a levéltetvekkel, le-karate-zom őket.

múlthéten napközben kint voltak a napsütésben de éjszakára behoztuk őket a lakásba. amúgy már vagy 3 hete bent tartom őket.

a tavalyi izzó kevésnek bizonyult így új fénycső és lámpatest került beszerzésre. ezzel próbálom a növényeket átteleltetni.

ma sikerült összevajákolni. egy rozsdásodó redőny burkoló lemeze volt a donor és ebből hajtogattunk burkolatot. /köszi Balázs nélküled nem sikerült volna/ később belülről alufóliával béleltem.

felkötöttem hegymászó kötéllel a felső polcra. a gyerek fakockáit használtam távtartónak mivel kicsit rövidre szabtuk a burát. a fénycső szine egyáltalán nem zavaró. kellemes fénye van.

anyagi része: lámpatest kb. 2200HUF az fénycső /osram floura 590mm T8 18W/ 2350HUF volt még 2 méter kábel plusz egy dugalj. kb. 500HUF. 2 füles facsavar kb 30HUF, kötél volt otthon, a lemezelés pár sör Balázsnak.

képek

elég rat style lett. később lehet kívülről behúzzuk valami gyerekes csomagolóval.

a kicsi /38m2/ lakás miatt van ez a szükségmegoldás.

ja a locsolás kb. heti 1x van. akkor szárad meg a föld teteje.

vannak ágak ami tele van virággal.

 

u.i.. a noszvaji kemencés fesztivál megint jó volt. nagyon finomat ettünk. azért az jelent valamit, hogy a szombati ebédjegyet a péntek délben a 160-ból a 150.iket sikerült lefoglalni.

A bejegyzés trackback címe:

https://redsavina.blog.hu/api/trackback/id/tr122323053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

capsa 2010.09.27. 07:53:15

Jó lett a világítás! Majd kérünk helyzetjelentést, mennyire vált be. :)
süti beállítások módosítása