május 6

2011.05.06. 19:18

tegnap elkezdtük a fóliasátor bevonását.

a vak vezette a világtalant. nem igazán csinált még egyikőnk sem ilyet, de mihez képest eddig nem lett rossz. szóval ha valami hülyeséget csináltunk volna akkor örülnénk a tanító jellegű kritikának. a józan paraszti eszünkre hagyatkoztunk csak.

az első lépés az volt, hogy egy ásónyomnyi mély árkot húztunk a keret körül. ráterítettük a fóliát és elkezdtük beásni. feszítés gyanánt az egyikőnk óvatosan ráállt a fóliára, addig a másik tette rá a köveket féltéglákat majd lapátolt rá kevés földet súly gyanánt. a maradék fóliát feltekertük és beletettük az árokba majd betemettük földdel. kívül-belül a fólia mellett elrendeztük a földet majd letömörítettük. a két hosszú oldallal végeztünk amikor elkezdett ránk sötétedni. a két rövid oldalon a fóliát föltekertük és felragasztottunk ragasztószalaggal éjszakára nehogy belekapjon a szél. ma a hátsó oldal volt soron és a bejárat. maradék faanyagból összetákoltuk az ajtót és keretét. délutánra elkészültünk mindennel. odabent a hőmérséklet 24°C volt, odakint árnyékban csak 20. holnap reggel ébredés után első dolgom lesz kicsattogni és megnézni hány fok van a sátorban, illetve odakint. ha odabent jó lesz a klíma mehet majd az ültetés. addig is napközben kikerülnek a palánták a sátorba hagy szokják.

sajnos a környező fák miatt inkább a félárnyékos lett a fóliasátor mint napos. sajnos ez van ezt kell szeretni. az öntözőrendszer is manuális lesz mert a szivattyú gyenge az esőztető tömlőhöz a víz a több napos állástól algásodni kezdett ami könnyen eltömíthetné a rendszert. szóval a jó öreg locsolókanna marad.

képek

A bejegyzés trackback címe:

https://redsavina.blog.hu/api/trackback/id/tr892883080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása