átültetés, kiültetés

2010.04.27. 21:27

igen. elkéstem. sajnálom.

nem vesztem el csak sok a dolog.

 

lassan napközben eléri a hőmérséklet a 20-25°C-ot. kilehet tenni a növényeket a napra szoktató jelleggel. próbáljuk folyamatosan szoktatni a növényeket. ne tegyük ki egyből őket egész napra mert megéghetnek a friss levelek. éjszakára pedig tegyük vissza őket a meleg lakásba. az a 4-10°C még elég hideg és a paprika nem szereti a hideget. teljes kiültetésen akkor érdemes gondolkodni ha éjszaka is meleg van.

a kiültetés mindenki lehetőségei szerint kivitelezi. van aki kertben ágyásba, van aki erkélyre balkonládába vagy dézsába. akármibe is tesszük számoljunk úgy, hogy min. 25cm de inkább 30-40cm-es legyen a tőtávolság. ágyásnál keressünk napos területet és itt lehet használni a hármas kötést. szerintem ez inkább geometria mint növénytudomány. adott területen /ágyás/ minél több kör /palánta/ elhelyezése. a hármas kötésről bővebben pepper.blog.hu-n lehet olvasni.

ha dézsázunk akkor lehetőleg jó nagyot vegyünk. esetleg ültethetünk bele 2-3 palántát is. szeretik a növények ha bőven van föld alattuk. persze ha akarunk magot a jövőre is gondolva akkor figyeljünk oda ültetéskor, nehogy valami keresztbe porzás útján spéci hibrideket neveljünk. esetleg lehet kikarózni a palántákat a szél ellen.

úgy számoljunk, hogy akár 50-70cm magas növényünk is lehet.

 

ez történt amíg nem voltam:

egyre jobban érik bennem a nagyobb cserépbe átültetés gondolata.

holnap elkezdem a kiszoktatást.

furcsa módon minden palántán az alsó 4 levél ki vannak fehéredve. leesni még nem akar de kicsit zavar. remélem az átültetés jót tesz majd. kicsit már keveslem alatta a földet.

good night

A bejegyzés trackback címe:

https://redsavina.blog.hu/api/trackback/id/tr611957463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása